Routebeschrijving

Bezoekadres

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht
+31 30 286 12 97

De stad Utrecht ligt centraal en is vanuit alle delen van het land goed bereikbaar. Het UCiB werkt vanuit het stadskantoor, het centrale punt waar inwoners en ondernemers in Utrecht terechtkunnen voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten.

Openbaar vervoer
Het Stadskantoor ligt direct naast station Utrecht Centraal aan de kant van de Jaarbeurs. Volg in het station de borden Jaarbeurs. Zodra u het station uitloopt, staat u op het Stadsplateau voor de ingang van het Stadskantoor.

Fietsenstalling
Fietsers stallen hun fiets met hun OV-chipkaart in de bewaakte fietsenstalling Jaarbeursplein. De eerste 24 uur zijn gratis. Heeft u geen ov-kaart, dan krijgt u een leenpas van de medewerkers van de U-stal. De ingang van het Stadskantoor is aan het Stadsplateau, boven de fietsenstalling en is te bereiken via de (rol)trap of lift.

Parkeergelegenheid auto
Er is weinig parkeergelegenheid in de directe omgeving. De dichtstbijzijnde (betaalde)parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 t/m P5 en parkeergarage Kop van Lombok. Uw auto parkeren kan ook op een P+R locatie, vanuit daar komt u dan met de tram of bus naar het stadskantoor. Iemand ophalen bij of wegbrengen naar het Stadskantoor kan via de ‘kiss and ride’-plek (K+R) op het Jaarbeursplein.

Parkeren als u een beperking heeft
Voor bezoekers met een beperking die het Stadskantoor bezoeken, zijn verschillende parkeermogelijkheden. Bij voorkeur kunt u parkeren op het Stationsplein of op de gehandicaptenparkeerplekken bij de Jaarbeurs.

Stationsplein: via de lift toegang tot hoofdingang stadskantoor.
Jaarbeurs parkeerterrein: met geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart. Via de lift toegang tot hoofdingang stadskantoor.
Stadskantoor parkeergarageBekijk de route. U meldt zich bij intercom parkeergarage (achteringang stadskantoor). Daarna krijgt u toegang tot de parkeergarage en wordt u ontvangen door een gastheer/gastvrouw.

Milieuzone
NB: Vanaf 1 januari 2015 geldt in het centrum van Utrecht een milieuzone voor personen- en bestelauto’s op diesel van vóór 2001. Kijk voor meer informatie op Milieuzone Utrecht .