NIEUWS

Incubator goed voor 1125 banen en € 84 MLN omzet

 

Afbeeldingsresultaat voor logo utrechtinc

Elk jaar doet UtrechtInc onderzoek naar de bedrijven die zij heeft ondersteund. Het aantal ondersteunde start-ups sinds 2009 staat op 157. In 2016 haalden deze bedrijven gezamenlijk een omzet van € 84 miljoen en creëerden zij 1125 banen.

UtrechtInc is de incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun (IT) bedrijf. Voor start-ups in verschillende fasen is er een passend programma. Hierin werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product. Wetenschappers vinden begeleiding bij hun eerste stappen in ondernemerschap, of het vinden van een co-founder om de markt op te gaan. Op deze manier wil UtrechtInc innovaties via bedrijven toegankelijk maken voor een gezonde leefomgeving en samenleving.

In 2016 had UtrechtInc 32 jonge startups in huis en daarnaast 67 succesvol uitgevlogen bedrijven. Sinds 2009 haalden deze bedrijven in totaal voor € 238 miljoen aan investeringen op. Naast kantoorfaciliteiten en een netwerk aan mentoren, kunnen ondernemers ook bij UtrechtInc terecht voor groeikapitaal. Het Rabo Pre-seed Fund is een fonds voor start-ups dat UtrechtInc beheert. Hieruit is via 155 leningen een totaalbedrag van € 3,5 miljoen verstrekt.

Wil jij van jouw start-up een gezond groeibedrijf maken met een positieve impact op de wereld?

Aanmelden voor de start-up programma’s die in september 2017 starten kan via: UtrechtInc